Ring en tandläkare i Alby med en gång om du har ont i tänderna

Tandläkare i Alby står redo att behandla dig som har mycket ont i tänderna. Eller som har slagit ut en tand. Eller som har något annat behov av akut tandvård.

Har du ont i en tand? Då är det bäst att du ringer en tandläkare. Du bör inte vänta till imorgon om du har mycket ont, eller om du har skadat en tand. Och absolut inte om du har slagit ut en tand! Om du kommer in så fort du bara kan så finns det faktiskt chans att du kan få den tanden tillbakasatt i munnen.

Många tandläkare har särskilda akuttider. Dessa kan bara patienter med akuta behov boka. Det är vanligt att du ska ringa tandläkarens vanliga bokningstelefon även för dessa tider. Den som svarar kommer hjälpa dig att bedöma din situation, och om ditt ärende verkligen är akut kommer du få komma in på en av dessa akuttider.

Tandläkare ger dig smärtlindring och rätt behandling

Det är inte bara olyckor och utslagna tänder som räknas som att du behöver akut tandvård. En bra tandläkare kan göra underverk för det som kallas akut tandvärk – det vill säga så ont i tänderna att du knappt står ut. Smärtstillande läkemedel finns självklart att få hos tandläkaren. Men inte bara det – tandläkaren kan hjälpa dig komma till roten av problemet.

För naturligtvis finns det en orsak till varför du har så ont i tänderna. Och det kommer du knappast kunna räkna ut själv. Tandläkaren undersöker dina tänder på ett professionellt sätt, och ger dig därefter den behandling du behöver. Mer om tandläkare hittar du på denna hemsidan: http://albytandlakare.se/ 

5 Feb 2023

Hål i tänderna - en guide.

Här hittar du all information om vad du skall göra när du har hål i tänderna och även vad du bör göra för att undevika angrepp av karies.