Blogg

RSS

En tandläkare i Täby kan ge dig ett friskt leende

5 May 2023

Friska och starka tänder är viktigt för ditt välbefinnande. En tandläkare i Täby erbjuder många olika tandvårdsbehandlingar som ger dig en god munhälsa.

Om du inte känner dig i toppform kan det bero på många olika saker. En del hälsoproblem kan orsakas av att dina tänder inte mår bra. Det är en god idé att få tänderna undersökta på en tandvårdsklinik med jämna mellanrum. Då får du en överblick över hur din tandhälsa ser ut.

Nu kanske du tänker att det är dyrt att gå till tandläkaren. Men det du bör tänka på är att det blir billigare i längden att göra kontinuerliga tandläkarbesök. Om du gör det kan du förebygga potentiella tandproblem i framtiden. Givetvis måste du också borsta dina tänder noggrant varje dag.

Vänliga och hjälpsamma tandläkare

Även om det sällan är ett nöje att gå till en tandläkare så är det ingenting man behöver vara orolig för. All personal på en tandvårdsklinik är vänliga och gör allt för att du som patient ska känna dig trygg och få en så smärtfri behandling som möjligt. En tandläkare i Täby hjälper dig att upprätthålla en frisk mun med hela och starka tänder.

Om du får akuta tandproblem som kan vara smärtsamma ska du alltid kontakta en tandläkare för vård. Det kan gälla en skadad tand, tandinfektion, tandförlust eller om du får en intensiv tandvärk. Du ska inte vänta för länge med att söka hjälp för dessa besvär då problemet då kan förvärras.

En serviceinriktad tandläkare finns för dig i Jönköping

10 Mar 2023

För att hålla dina tänder friska kan du göra regelbundna besök hos en tandläkare i Jönköping. Eventuella förändringar kan då upptäckas i tid och åtgärdas.

Om du har fullspäckade dagar med jobb, studier, familj, vänner eller fritidsaktiviteter kanske du helst inte vill lägga till även ett tandläkarbesök. Det är nog få som känner en enorm glädje av att kliva in hos en tandläkare. Om du inte har en besvärlig tandvärk förstås, då är din högsta önskan förmodligen att få lägga dig i tandläkarstolen för behandling.

Det är viktigt med en god munhälsa för att minska risken för hål i en tand eller problem med tandköttet. Även om du inte känner något nöje i att besöka en tandvårdsklinik är det en god idé att ibland göra det. Vid en undersökning kan eventuella förändringar upptäckas i tid innan problemen blir alltför stora.

En tandläkare kan lägga upp en individuell plan för dig

Hur ofta behöver man besöka en tandläkare? Det skiftar mellan olika patienter hur ofta besöken bör vara för att bibehålla en god munhälsa. En tandläkare i Jönköping kan lägga upp en individuell plan för hur ofta du bör besöka hen eller en tandhygienist. Du får givetvis själv komma med synpunkter och önskemål gällande dina besök.

Du får förebyggande tandvård hos en tandhygienist. Du kan få tandsten borttagen och också bra information om hur du ska sköta dina tänder på bästa sätt. Genom att besöka en tandvårdsklinik med jämna mellanrum får du en bra munhälsa med friska och starka tänder.

Läs mer kring en tandläkare på denna sida: https://parlanstandvard.se/ 

Därför kommer en tandläkare i Sundbyberg skicka brev till ditt barn

10 Mar 2023

En tandläkare i Sundbyberg kommer kalla ditt barn till undersökning när barnet är tre år. Bor du i en annan stad får du kallelse från tandläkare i den staden.

Du vet väl att du som förälder har ett ansvar för att dina barn går till tandläkaren? Och inte bara “vid behov”, utan för regelbundna undersökningar? Just att gå till tandläkaren för regelbundna undersökningar i unga år är nämligen mycket viktigt för att skapa bra förutsättningar för god tandhälsa livet igenom.

Detta är svenska myndigheter mycket medvetna om. Därför finns en nationell strategi för tandvård för barn och unga. För patienter upp till 23 års ålder är all tandvård gratis i Sverige. Detta för att alla barn ska ha möjlighet att gå till tandläkaren, oavsett ekonomiska förutsättningar i hemmet.

Kallelse till tandläkare från och med tre år

Du som har barn i upptagningsområdet för en tandläkare i Sundbyberg kommer få automatiska kallelser när ditt barn har fyllt tre år. Det gäller för övrigt även i resten av landet. Från och med att barnet är tre år ska det gå till tandläkaren en gång per år, enligt den nationella tandvårdsplanen. Det första besöket brukar mest handla om att vänja ditt barn vid att gå till tandläkaren.

Du har möjlighet att själv kontakta tandvården för att boka in det första tandläkarbesöket. Men om du inte gör det, kommer det gå ut en automatisk kallelese. Detta är mycket uppskattat hos stressade småbarnsföräldrar, som annars lätt kan låta administration runt tidsbokning falla mellan stolarna.

Ring en tandläkare i Alby med en gång om du har ont i tänderna

5 Feb 2023

Tandläkare i Alby står redo att behandla dig som har mycket ont i tänderna. Eller som har slagit ut en tand. Eller som har något annat behov av akut tandvård.

Har du ont i en tand? Då är det bäst att du ringer en tandläkare. Du bör inte vänta till imorgon om du har mycket ont, eller om du har skadat en tand. Och absolut inte om du har slagit ut en tand! Om du kommer in så fort du bara kan så finns det faktiskt chans att du kan få den tanden tillbakasatt i munnen.

Många tandläkare har särskilda akuttider. Dessa kan bara patienter med akuta behov boka. Det är vanligt att du ska ringa tandläkarens vanliga bokningstelefon även för dessa tider. Den som svarar kommer hjälpa dig att bedöma din situation, och om ditt ärende verkligen är akut kommer du få komma in på en av dessa akuttider.

Tandläkare ger dig smärtlindring och rätt behandling

Det är inte bara olyckor och utslagna tänder som räknas som att du behöver akut tandvård. En bra tandläkare kan göra underverk för det som kallas akut tandvärk – det vill säga så ont i tänderna att du knappt står ut. Smärtstillande läkemedel finns självklart att få hos tandläkaren. Men inte bara det – tandläkaren kan hjälpa dig komma till roten av problemet.

För naturligtvis finns det en orsak till varför du har så ont i tänderna. Och det kommer du knappast kunna räkna ut själv. Tandläkaren undersöker dina tänder på ett professionellt sätt, och ger dig därefter den behandling du behöver. Mer om tandläkare hittar du på denna hemsidan: http://albytandlakare.se/ 

Ny tandläkare i Norrköping?

5 Feb 2022

När du byter hemort måste du också påbörja diverse nya rutiner. Att hitta ny tandläkare i Norrköping är inte den minst viktiga. Du ska känna dig trygg med din tandläkares kompetens.

Att besöka tandläkare ska alltid vara behagligt. Det är sant att få av oss uppskattar själva proceduren, men vi har en god anledning att göra besöken ändå. Hela tänder utan sjukdomar och problem är guld värt och utan tandläkare fungerar det ofta inte alls. Det kan alla intyga som väntat för länge och känt värken komma.

Den regelbundna och allmänna undersökningen ger, tillsammans med din egenvård, grunden för en god tandhälsa. Sedan händer livet och med det tandskador och sjukdomar och gamla lagningar som inte längre vill samarbeta. Genom hälsa och sjukdom hjälper din tandläkare dig att slippa smärtor i vardagen.

Tandläkare ger grundvård och det lilla extra

De flesta drabbas av karies vid något tillfälle och många återfår sådana problem regelbundet. Där den förebyggande vården inte räckt till behövs lagningar och ibland behöver tänder tas bort och ersättas. Då är det skönt att kunna vända sig till en tandläkare du känner och har förtroende för.

Det lilla extra? För dig som vill ha en roligare nyans på tänderna finns flera alternativ för tandblekning. För dig som har problem med felställda tänder finns bra och moderna lösningar som gör livet enklare och lättare. Felställda tänder är ofta inte enbart ett estetiskt problem utan påverkar tuggförmågan.

Ta kontakt med en bra tandläkare i Norrköping för undersökning och kostnadsförslag snarast och lös problem tidigt.

Tandimplantat i Karlstad - ett bra sätt att ersätta förlorade tänder

2 Oct 2021

Drömmer du om att kunna få sätta in tandimplantat där du sedan år tillbaka varit tandlös? För att få veta om du är en lämplig kandidat för att få tandimplantat i Karlstad, läs vidare här.

Att gå omkring med en glugg i munnen bland sina tänder är inte alltid särskilt roligt. Speciellt inte om det sitter på ett sådant ställe som är väl synligt. Det är ofta en kostsam historia att få tandimplantat insatta i munnen, men det är alltid värt det. Har du länge drömt om att kunna få sätta in tandimplantat i munnen, men inte haft pengar till att göra det förrän nu? Då ska du kontakta en mottagning som kan sätta in tandimplantat i Karlstad. Din livskvalitet och självkänsla kommer att få sig en skjuts i höjden av ett sådant ingrepp.

Passar tandimplantat för alla?

Kan alla få tandimplantat insatta i munnen är då frågan? Nej, det är faktiskt inte alla som är lämpliga kandidater för tandimplantat. Ett tandimplantat ska fästas med titanskruvar i käken och för att detta ska fungera behöver käken vara stark och frisk. Där har rökare ofta en sämre chans till att kunna få tandimplantat. En rökare har oftare skörare ben och godkänns därför inte alltid som kandidat för implantat. Det krävs ett eller två ingrepp för att sätta i titanskruvarna i käken som sedan tanden ska fästas i. När tanden sedan väl är på plats behöver man se till att sköta om den på precis samma sätt som övriga tänder.

Att lära om tandvård i Malmö

19 Jul 2021

Att dagligen se till att tänderna får den omsorg de behöver är viktigt. Försummar man tänderna kan det uppstå hål i dem. Något som kan göra väldigt ont och även kosta en hel del pengar.

Under sin uppväxt hade Nils inte borstat tänderna särskilt ofta. Det hade resulterat i massor av hål. För att inte tala om alla tänder som han varit tvungen att dra ut för att de var bortom hjälp. När han som vuxen sett konsekvenserna av dålig munvård bestämde han sig. Hans barn skulle aldrig hamna i samma situation som han gjort som liten grabb.

Bästa sättet att lära är att gå till en tandhygienist. Barn har en tendens att lyssna mer till dem än till föräldrarna som bara upplevs som tjatiga.

Egen tandvård i hemmet

Att informera patienterna om vikten av tandvård samt hur den utförs på bästa sätt är en stor del av en tandhygienists arbete. Patienterna får lära sig att borsta tänderna. Genom att få en tablett som färgar tänderna kan de se var de missat att borsta. Platser som de troligtvis missar varje gång. Men med den röda färgen är det lättare att minnas vilka ställen det var.

Det handlar inte alltid om att man missar vissa ställen i munnen med tandborsten. Ibland kanske man är lite för ihärdig. Då kan det börja blöda i tandköttet. Efter ett tag drar det sen sig längre ner på tanden så att tandhalsarna blottas. När det händer kan man få ilningar när man äter eller dricker varmt eller kallt.

Att kunna le igen

27 Apr 2021

Gränsen mellan vanlig tandvård och estetisk kan vara hårfin. Sneda tänder kan också ge fysiska problem som värk eller problem med att tugga. Psykiska problem kan också vara lika jobbiga.

Alla vet vi hur ont det kan göra med tandvärk. En infektion eller en utslagen tand gör rejält ont och behöver åtgärdas snarast.

Den psykiska påfrestningen många känner inför att visa sina sneda och missfärgade tänder får inte alls samma prioritet. Ändå kan detta hämma människor och påverka dem i det dagliga livet. Att sluta le är inte roligt.

Ditt försvunna leende är värt att ta på allvar. Idag finns många bra metoder för att åtgärda estetiska tandproblem och ingen behöver gå och må dåligt i åratal.

Vanliga problem och lösningar

Många har problem med felaktig tandställning. Tänder kan saknas eller sitta snett. Behöver man ordna till placeringen av tandraden kan man använda Invisalign som på ett smärtfritt och osynligt sätt korrigerar tandställningen. Saknade tänder kan ersättas med implantat.

Ett annat stort problem för många är missfärgningar. Tänder ändrar färg med stigande ålder men graden är individuell. Upplever du det som negativt finns ett flertal bra metoder - skalfasader eller tandblekning är de som främst används idag.

Oavsett vilka problem du har är du välkommen att höra av dig till en klinik för estetisk tandvård i Stockholm. Här kommer du att möta ett engagerat team av medarbetare som inget hellre vill än att se dig le igen.

Det är värt att åka en bit för god estetisk tandvård även om du inte är bosatt i närheten.

Du kan skaffa invisalign i Göteborg

16 Apr 2021

Tandläkare gör mycket mer än att laga hål. Du kan få tänderna flyttade med invisalign, och i komplett tandvård ingår också den estetiska biten, ett vitt leende och jämna tänder i munnen.

Man kallar det också osynlig tandställning, för du kan rätta till dina sneda tänder på ett diskret sätt numera. Om du minns tandställningarna av metall, så finns det nu moderna alternativ med mer skonsam justering av dina tänder. Våga prova invisalign i Göteborg, för det är en del av allt som ingår i komplett tandvård.

Inte bara för skönhetens skull

Även om många skäms för sina sneda tänder, och du kanske tillhör den gruppen, så finns det många fördelar med att rätta till tänder som sitter snett. De blir lättare att borsta och hålla rena, och man kan tugga mycket bättre. Så du behöver inte känna dig så fåfäng bara för att du vill ha raka tänder i munnen.

Invisalign är enkelt uttryckt ett antal plastskenor, som utgår från ett avtryck av dina egna tänder, men som har vissa inbyggda korrigeringar. Skenorna bärs en i taget under en period, och sedan byter man till nästa. Tänderna flyttas nästan omärkligt, och när du har använt den sista skenan sitter tänderna rätt.

Sedan kan man gå vidare med tandblekning, skalfasader eller någon annan form av estetisk tandvård. Be din tandläkare i Göteborg om råd och tips, så att du kan få det leende du drömmer om. Med moderna material och skonsamma metoder är det inga problem för en skicklig tandläkare.

Få fram det naturligt vackra leendet

12 Apr 2021

Aldrig någonsin har man skämts över sitt leende. Tänderna är fina och raka. Trots tandborstning har tänderna börjat bli mer och mer gula. Så pass mycket att det påverkar självförtroendet.

Man vet ju minst sagt hur många små saker som kan påverka ens självförtroende. Ett dåligt mående kan få en att känna sig hemsk. Det kan även gula tänder göra. I Malmö, staden som har nära till allt och där det ständigt händer saker, vill man gå med ett bra självförtroende.

Alltid har man njutit av att kolla på stadsteatern, numera känns det bara jobbigt att visa sig ute. Tänka sig så mycket ett par tänder kan förstöra. Hemmablekningar från affären har testats, men inget har funkat. Förstår inte hur det kunde bli så, tänderna har alltid skötts noggrant med tandborstning minst två gånger per dag.

Få estetisk hjälp med tänderna

Man behöver inte ha fysisk smärta i tänderna för att behöva fixa till dem. Ibland kan det psykiska räcka. Har man börjat få gula tänder som får en att gå och gömma sig, då bör man besöka en klinik som utför estetisk tandvård i Malmö. Eftersom det är en så pass stor stad som har nära till andra stora städer, kan du räkna med att få bra hjälp. Kontakta några olika kliniker för att se kostnaden för tandblekning, om det är vad som behövs. Kolla även in deras tidigare recensioner så du vet att de gör ett bra jobb. Du ska inte behöva gå och må dåligt över dina tänder.

Vita tänder på nolltid med en skalfasad

8 Mar 2021

Att ha ett sådant där vackert leende med vita tänder önskar sig de flesta, men vägen dit kan vara lång och krokig. Om du inte orkar vänta på att få vita tänder så kan du sätta in en skalfasad.

Det finns flera saker du kan göra för att få vitare tänder. Du kan se över din kost och ändra dina matvanor eller prova att bleka tänderna. Att prova att bleka tänderna kan ge ett snabbt resultat om du gör det hos tandläkaren. Det finns också tandblekning att göra hemma, men det kan ta sin lilla tid innan man ser ett resultat. Om du inte vill prova något av dessa alternativ så kan du satsa på en skalfasad och denna får du insatt hos din tandläkare.

Vad är en skalfasad?

En skalfasad är ett slags skal som fästs på tänderna och ger dig vita tänder omedelbart. Det är ett mycket tunt skal som är gjort av porslin och ger ett naturtroget resultat. Man upplever att det är dina tänder för det går inte se att det sitter något där på tänderna.

En skalfasad passar utmärkt till dig som vill dölja dina missfärgade tänder men den döljer också ojämnheter på tänderna. Så det är en lösning som kan dölja två olika problem och du kommer garanterat bli nöjd med resultatet. Och det bästa är att du slipper vänta på ett resultat utan du kan på en gång få uppleva den där härliga känslan med att le ett stort leende. Läs mer om skalfasader på denna hemsida: skalfasadmalmö.se

En modern tandreglering

7 Mar 2021

Många lider av dåliga tänder i tysthet. Det kan vara att man har glipor mellan tänderna som man mår dåligt över. Eller sneda tänder, som skadar tänderna men som även kan bli smärtsamt i längden.

Hela tiden går tekniken framåt för att göra förbättringar. Har man tandproblem som behöver regleras gör man ofta det redan som barn, men det finns en del som inte vill eller har velat. Detta till stor del på grund av tandställningen.

Det är aldrig för sent att ta tag i det och göra den tandreglering man behöver. Idag kan man dessutom ha osynliga tandställningar eller skenor att använda sig av, vilket för många underlättar en hel del. Nu är det dags att ta tag i det, hitta en klinik som kan hjälpa dig!

Bli av med dina problem med tänderna

Många som har problem med tänderna får svårt att tugga samt lider av tandvärk. För att få bukt med detta kan det behövas en tandreglering. Det finns många bra kliniker som erbjuder tandreglering med invisalign i Malmö. Det nya moderna sättet att reglera tänderna på.

Man anpassar skenor individuellt till varenda person. Dessa är gjorda i plast så det inte heller finns någon metall som kan råka skada tänderna bredvid. När man ska göra en reglering med Invisalign börjar man med att ta röntgen och digitala foton av tänderna, detta för att få en så bra bild som möjligt av dem. Vänd dig till en klinik som har experter på området. Snart är dina sneda tänder ett minne blott.

Få vita tänder direkt med en skalfasad

1 Mar 2021

Längtar du efter det där perfekta leendet med vackra vita tänder? Då kan du sluta längta och gör ett besök hos din tandläkare för att få en skalfasad som ger dig ett perfekt leende direkt.

Drömmen om det perfekta leendet behöver inte vara så långt borta som du tror. Du kan slippa att gå igenom tandblekningar för att istället sätta in en skalfasad. Det är en estetisk behandling som är mycket skonsam eftersom den bara består av ett slags hölje som fästs på tänderna. Så ingen risk för någon form av smärta eller obehag och det bästa av allt - du får ett snabbt resultat.

Om du är trött på att köpa hem tandblekning stup i kvarten för att försöka få vita tänder så är metoden med en skalfasad det du bör prova på. Du bokar in en tid hos tandläkaren och där får du en undersökning och sedan en anpassad skalfasad för dina tänder. Det är ett mycket tunt hölje i porslin som fästs på tänderna och det kommer att se ut precis som dina egna tänder. En skalfasad döljer både missfärgningar och ojämnheter så ditt leende kommer att bli enastående.

Varför får man missfärgningar?

Missfärgningar kommer från det man äter och dricker, men man ska också komma ihåg att alla människor har olika nyanser på tänderna. Så tyvärr kan man ha anlag för en gulare ton på tänderna. Livsmedel som kaffe och rödvin är riktiga bovar när det kommer till missfärgningar och likaså cigaretter och snus.

Läs vidare om skalfasader på denna hemsida: skalfasadergöteborg.se

Förbättra din munhälsa

5 Feb 2021

Ibland får man problem med tänder och mun som går lite utöver det som kan fixas med ett vanligt besök hos tandläkare. När tandimplantat blir aktuellt är det bra att vara informerad innan.

För de flesta av oss fungerar tänderna bra. Vi sköter hygienen till vardags och vi går till tandläkaren någon gång om året. Med tandborste och tandkräm och tandtråd kan man åstadkomma mycket. Får sedan tandläkare och hygienist se om dina tänder då och då brukar allt fungera bra.

Tyvärr kan det ändå hända saker som gör att man måste anstränga sig lite mer. Exempelvis kan man råka ut för någon typ av skada som lämnar hål i tandraden eller ger smärtor på annat sätt. Upprepade problem med gamla fyllningar eller liknande kan också det göra att det blir svårt att tugga och att du får ont. Vissa har också oturen att få skador som gör leendet mindre spontant.

Tandimplantat för en förbättrad tandhälsa

När skador och smärtor inträffar kan det bästa alternativet vara tandimplantat. Det är aldrig lätt och det tar tid men resultatet brukar göra alla nöjda. När du och din tandläkare är överens om att det är den rätta vägen att gå startar ni resan mot en hel tandrad.

Under processen sätter man fast skruvar i käken som själva implantaten senare kommer att fästas i. Det handlar om en mindre operation med lokalbedövning. När allt är läkt och implantaten tillverkats sätts de på plats och kommer att fungera exakt som dina ordinarie tänder, och du har ett nytt leende. 

Vad gör du med dina tänder?

13 Dec 2020

Vardag är vardag och tandhygien är en del av den dagliga rutinen. Det går med automatik mestadels. När det är dags för storstädning i munnen däremot är det bättre med hjälp från experterna.

För de allra flesta vuxna är tandvård en del av den dagliga rutinen. Man duschar och tvättar håret och borstar tänderna. Man petar naglar och ser till att frisyren kan visas upp offentligt. Kläderna är ganska ofläckiga och rena. Vi doftar deo, inte svett. Allt är rutin.

Tandhälsan är viktig på ett speciellt sätt. Eftersom den påverkar hälsan mycket konkret är det extra viktigt att vi sköter just den biten. Tänder som inte får rätt omsorg börjar snart göra ont och för med sig både besvär och onödiga kostnader. Det är där som en tandhygienist är till stor hjälp.

Tandhygienisten och din viktiga tandhälsa

När du får stora problem med dina tänder bokar du antagligen tid hos din tandläkare. Hen tar hand om karies och felställningar och tänder som har gått sönder. Det är lätt att glömma att regelbundna besök hos din tandhygienist bidrar till att hålla tänderna friska i vardagen.

Ett besök hos en tandhygienist innebär att du får dina tänder undersökta. Om du har tandsten får du hjälp att ta bort den - känslan är mycket ren efteråt. Du får råd om skötsel och om kost. Du får tänderna lackade och omskötta. Upptäcker man problem kan de antingen åtgärdas här och nu eller så får du boka tid hos tandläkare.

← Äldre inlägg

Hål i tänderna - en guide.

Här hittar du all information om vad du skall göra när du har hål i tänderna och även vad du bör göra för att undevika angrepp av karies.