Att lära om tandvård i Malmö

Att dagligen se till att tänderna får den omsorg de behöver är viktigt. Försummar man tänderna kan det uppstå hål i dem. Något som kan göra väldigt ont och även kosta en hel del pengar.

Under sin uppväxt hade Nils inte borstat tänderna särskilt ofta. Det hade resulterat i massor av hål. För att inte tala om alla tänder som han varit tvungen att dra ut för att de var bortom hjälp. När han som vuxen sett konsekvenserna av dålig munvård bestämde han sig. Hans barn skulle aldrig hamna i samma situation som han gjort som liten grabb.

Bästa sättet att lära är att gå till en tandhygienist. Barn har en tendens att lyssna mer till dem än till föräldrarna som bara upplevs som tjatiga.

Egen tandvård i hemmet

Att informera patienterna om vikten av tandvård samt hur den utförs på bästa sätt är en stor del av en tandhygienists arbete. Patienterna får lära sig att borsta tänderna. Genom att få en tablett som färgar tänderna kan de se var de missat att borsta. Platser som de troligtvis missar varje gång. Men med den röda färgen är det lättare att minnas vilka ställen det var.

Det handlar inte alltid om att man missar vissa ställen i munnen med tandborsten. Ibland kanske man är lite för ihärdig. Då kan det börja blöda i tandköttet. Efter ett tag drar det sen sig längre ner på tanden så att tandhalsarna blottas. När det händer kan man få ilningar när man äter eller dricker varmt eller kallt.

19 Jul 2021

Hål i tänderna - en guide.

Här hittar du all information om vad du skall göra när du har hål i tänderna och även vad du bör göra för att undevika angrepp av karies.