Behöver du tandreglering?

Tack vare tandreglering kan du rätta till tänder, överbett och underbett. Tänder flyttas med hjälp av en tandställning. Det är aldrig för sent att ta tag i det, kontakta en specialist.

Det är inte ovanligt att ha en tandställning. De flesta vet nog vad det är och känner någon som har haft eller har en. Det finns olika anledningar till varför man behöver tandreglering. Det kan vara på grund av ett överbett, detta gör att överkäkens framtänder står ut en bit framför underkäkens tänder. Det kan även vara ett underbett, detta kan leda till att det blir svårt att tugga. Tänderna kan sitta för trångt, vilket i sin tur skadar och sliter på tänderna. Tänderna kan växa snett, ja mycket kan hända. Oavsett vilken ålder man är i kan man alltid göra en tandreglering. Är du äldre och behöver få dina tänder justerade, tveka inte!

Hitta klinik

Tandreglering kan göras hos en vanlig tandläkare. Men om man som vuxen ska justera sina tänder bör man gå till en tandläkare som är specialiserad på tandregleringar. Du hittar olika kliniker online som erbjuder kompletta tandvårdstjänster. Detta är även något man får bekosta själv om man är vuxen. Som barn ingår det dock i tandvården. Behöver du göra en tandreglering så gå till en klinik för en undersökning av dina tänder. De kommer då även säga vad som behövs och vilken typ av tandställning som blir bäst för dig och din mun. Det finns många olika tandställningar att välja mellan.

4 Dec 2020

Hål i tänderna - en guide.

Här hittar du all information om vad du skall göra när du har hål i tänderna och även vad du bör göra för att undevika angrepp av karies.