En tandläkare för dina behov

Många människor lider av tandläkarskräck. Det är alltså den sortens rädsla som kan göra en paralyserad av skräck. Men det finns faktiskt hjälp att få för detta, om man bara ber om hjälp.

Många som är rädda för att gå till tandläkaren pratar inte om det. De bara genomlider det hela och berättar det inte för någon, vilket är helt fel tänkt. Om man lider av tandläkarskräck så bör man absolut tala om detta för sin tandläkare och den mottagning man går till. Det finns hjälp att få och man är absolut inte ensam om att känna på det viset. Många människor lider av detta och de måste få veta vad man kan få för hjälp för att övervinna detta och samtidigt klara av att besöka tandläkaren.

En god munhälsa är viktigt

Alla har rätt till att få god vård för sin munhälsa. Vi behöver ta hand om våra tänder hemma, morgon och kväll, men även se till att gå till tandläkaren ett par gånger om året. När det är svårt att gå på sina tandläkarbesök på grund av rädsla, så finns det en del saker man kan få hjälp med av tandläkaren.

Berätta för din tandläkare om din rädsla, så kan han eller hon se till att du dels får lugnande medel innan behandlingen men även ta allting i en lugnare takt. Man kan också efterfråga tandvårdstips för att bättre kunna ta hand om sin munhälsa hemma, så man slipper onödiga besök till tandläkaren.

24 Nov 2020

Hål i tänderna - en guide.

Här hittar du all information om vad du skall göra när du har hål i tänderna och även vad du bör göra för att undevika angrepp av karies.