Förbättra din munhälsa

Ibland får man problem med tänder och mun som går lite utöver det som kan fixas med ett vanligt besök hos tandläkare. När tandimplantat blir aktuellt är det bra att vara informerad innan.

För de flesta av oss fungerar tänderna bra. Vi sköter hygienen till vardags och vi går till tandläkaren någon gång om året. Med tandborste och tandkräm och tandtråd kan man åstadkomma mycket. Får sedan tandläkare och hygienist se om dina tänder då och då brukar allt fungera bra.

Tyvärr kan det ändå hända saker som gör att man måste anstränga sig lite mer. Exempelvis kan man råka ut för någon typ av skada som lämnar hål i tandraden eller ger smärtor på annat sätt. Upprepade problem med gamla fyllningar eller liknande kan också det göra att det blir svårt att tugga och att du får ont. Vissa har också oturen att få skador som gör leendet mindre spontant.

Tandimplantat för en förbättrad tandhälsa

När skador och smärtor inträffar kan det bästa alternativet vara tandimplantat. Det är aldrig lätt och det tar tid men resultatet brukar göra alla nöjda. När du och din tandläkare är överens om att det är den rätta vägen att gå startar ni resan mot en hel tandrad.

Under processen sätter man fast skruvar i käken som själva implantaten senare kommer att fästas i. Det handlar om en mindre operation med lokalbedövning. När allt är läkt och implantaten tillverkats sätts de på plats och kommer att fungera exakt som dina ordinarie tänder, och du har ett nytt leende. 

5 Feb 2021

Hål i tänderna - en guide.

Här hittar du all information om vad du skall göra när du har hål i tänderna och även vad du bör göra för att undevika angrepp av karies.