Investera långsiktigt i dina tänder

För den som är under 19 år är det enkelt med tandvård i Sverige. Staten tar över kostnaderna och man kan anlita både Folktandvården och privata tandläkare för att få sin behandling. Vanligen får man en kallelse varje eller vartannat år, utifrån vad som anses nödvändigt. Men när man sen blivit ”vuxen” (åtminstone på papper) måste man se till att ta hand om tandvården själv. Visserligen brukar den tandläkare man gått hos tidigare fortsätta att skicka kallelser, men det kan vara värt att se över kostnaden och att du verkligen får en service som är i toppklass.

Bäst tandvård till bäst pris

Du som söker en tandläkare i Bromma bör göra en jämförelse mellan olika tandläkare i ditt närområde. Visserligen kan det kännas enklast att fortsätta gå till den som du alltid har gått till, men det går även lätt att begära ut kopior av journalerna och ta med till någon annan för att få ett andra utlåtande om dina behov. Eftersom du betalar en stor del av kostnaden själv för de flesta vanliga behandlingar är det värt att göra en kostnadsjämförelse. Statens allmänna tandvårdsbidrag utgör nämligen inte en särskilt stor del när det handlar om vanliga undersökningar och enklare behandlingar som till exempel tandrengöring. Det mesta får du betala ur egen ficka. Dessutom bör du ta en titt på hur kompetensen ser ut på din klinik och om de använder sig av den senaste utrustningen. Kanske hittar du en annan tandvårdsklinik i närheten som har ett bättre erbjudande.

Specialistkunskaper vid tandproblem

Det är också bra att se till att du är patient hos en klinik som erbjuder ett brett utbud av tjänster – från komplicerad kirurgi till tandblekning. Som patient hos en allsidig klinik vet du att du kan få hjälp direkt av folk som redan har koll på dina tänder och dina behov. Den som har tandläkarskräck bör tänka på att anlita en klinik som har förståelse för den typen av problematik och som kan erbjuda hjälp vid undersökningar och behandlingar. Du som har eller tror att du kan behöva tandställning bör välja en klinik som har goda kunskaper om tandreglering. Det är inte alla tandläkare som har den kompetensen.

Profylaktiska tandbehandlingar

Investera i dina tänder redan innan du får problem. Det kommer att löna sig. Regelbundna undersökningar och rengöring gör att du kan upptäcka problem på ett tidigt stadium och även undvika att vissa uppstår. Det är billigare att göra en enkel lagning av ett mindre hål än att vänta till det är riktigt illa så att du behöver göra en rotfyllning eller dra ut tanden. Regelbunden tandröntgen låter dig veta om allt står till i de delar du inte ser. Den som inte har dragit ut visdomständerna kan ha nytta av att veta om de ligger på en plats som kan tänkas orsaka problem när de börjar växa ut i framtiden till exempel.

Välj din tandläkare med omsorg så att du får ett samarbete som fungerar under lång tid och där det bästa för just dina tänder ligger i fokus.

Mer info: www.tandläkarebromma.nu.

8 Apr 2017

Hål i tänderna - en guide.

Här hittar du all information om vad du skall göra när du har hål i tänderna och även vad du bör göra för att undevika angrepp av karies.