Prisvärd tandläkare i Sundbyberg

Tandläkare. Ordet får många att rygga tillbaka och detta primärt av två stycken anledningar. Dels så gör det ont; munnen är för många ett väldigt känsligt område och har man dessutom problem med en eller flera tänder så blir detta extra påtagligt. Det räcker egentligen att en tandläkare nuddar med ett av sina instrument vid ett utsatt område för att smärta ska uppstå och där kallsvett börjar rinna längs ryggen.

Som anledning nummer två så nämner man ofta det rent ekonomiska och där man, helt enkelt, anser att en tandläkare är för dyr. Man ser att kostnaden för ett besök är för hög och man tycker att det inte alls motsvarar den vård man får. Gällande det första så kan vi ge ett rätt – det kan göra ont att besöka en tandläkare och det kan vara känsligt.

Gällande anledning nummer två dock så är det på tiden att man slår hål på en myt: det behöver inte vara så dyrt att besöka en tandläkare och detta förklara vi genom att peka på ett faktum som många verkar ha glömt bort. Det råder fri prissättning bland tandläkare och där en sådan är dyr så kan en annan vara väldigt billig. På samma sätt som inom alla andra branscher och områden alltså.

Dessutom så har man även det så kallade tandvårdsbidraget tillgängligt och om gör att man ytterligare kan sänka priset med allt från 300-150 kronor per år. Att det råder fri prissättning gör att speciellt en stad och priserna för en tandläkare där varierar som allra mest – Stockholm – och att man som kund kan dra nytta av detta på ett helt annat sätt. Kort sagt, slår man sig ned framför sin dator och söker efter en tandläkare – en billig sådan – så kanske man hittar en sådan i Sundbyberg, man kanske hittar en i Nacka eller en i Årsta.

Stockholm är stort – men det är inte en större stad än att det är mödan värt att åka tio minuter kollektivt för att besöka en prisvärd tandläkare i Sundbyberg. Det är också så man som kund – om man nu anser att priset för en tandläkare är för högt – måste resonera; vill man ha ett bra pris så får vara beredd att kanske åka till Sundbyberg för att komma billigare undan.

En tandläkare är alltid värd priset

Dock: oavsett vilket pris man betalar för en tandläkare – i Sundbyberg, i Stockholm eller i Jönköping -  så är det alltid värt det. God munhygien och friska tänder är en förutsättning för ett friskt liv i övrigt. Sköter man sina tänder så handlar det kanske om en kostnad på 500 kronor per år och där man besöker mottagning en gång; detta exklusive ovan nämnda tandvårdsbidrag dessutom. Kort och gott – sköt dina tänder så blir inte priset så högt i slutändan.

10 Feb 2017

Hål i tänderna - en guide.

Här hittar du all information om vad du skall göra när du har hål i tänderna och även vad du bör göra för att undevika angrepp av karies.