Tandimplantat ger dig ett nytt leende

Saknar du den tiden du log brett med mungiporna uppåt öronen? Saknar du tänder kan det hämma dig i din vardag så varför inte skaffa tandimplantat i Göteborg som får ditt leende att lysa brett.

Det finns flera problem som kan göra att du skäms för att le och att gå miste om skratt och leende är så hämmande för dig som människa. Ett leende är både fint att få av någon annan men också att spricka upp i ett leende ger dig lyckokänslor. Och i det sociala sammanhanget är det en viktig kvalitet att ha som person, att kunna le och skratta. Så vad kan göra att du inte ler längre? Det kan vara flera orsaker men det går att åtgärda om du vill. Kanske har du varit med i en olycka som gjort att du slagit ut tänder eller har du dåligt tandkött som gjort att du tappat tänder? Oavsett vad som gjort att du saknar tänder så finns det hjälp att få. För dig på västkusten så har du lätt att hjälp med tandimplantat i Göteborg om du så önskar. För visst vore det härligt att kunna spricka upp i ett leende utan att behöva skämmas.

Mer än ett skönhetsfel

Att vara utan tänder kan vara jobbig för den drabbade. Visst kan det vara en begränsning när det kommer till skönhet och utseende men det finns givetvis andra svåra aspekter. Som att att vara utan vissa tänder eller ha skadade tänder innebär smärta. Det kan vara svårt att tugga mat och det kan innebära att det medför isningar i munnen när man dricker någonting. Och att leva med smärta i munnen är väldigt jobbigt när mat ska intagas, eftersom en människa ska få i sig flera måltider per dag. Detta kan göra att man inte uppskattar sina måltider längre och det blir en pina att äta.

Hur fungerar det med tandimplantat?

Med modern teknik får man högkvalitativa tandimplantat som fungerar som vanliga tänder. Det som görs är att man sätter in skruvar av titan i käkbenet. Dessa sätter man sedan fast tandimplantatet i och nu har man tänder igen. Innan man sätter igång med arbetet så utförs en noggrann kontroll av käkbenet och munhälsa för att uppnå bästa möjliga resultat. Att sätta in tandimplantat är säkrare än att använda löständer, eftersom vid användning av löständer är det lätt att få infektioner om man inte sköter rengöringen.

27 Feb 2020

Hål i tänderna - en guide.

Här hittar du all information om vad du skall göra när du har hål i tänderna och även vad du bör göra för att undevika angrepp av karies.