Viktigt att gå till tandläkaren

Att en gång per år besöka en tandläkare är en sådan sak som varje person bör göra; detta då en god munhälsa och friska tänder är något som förhindrar att man drabbas av sjukdomar där exempelvis cancer får vara det mest avskräckande exemplet. Oavsett var i Sverige man bor finns det också tillgång till en tandläkare – Solna, Jönköping, Gällivare eller Ystad – och frågan är därför; varför går inte alla till en tandläkare varje år?

Här kan svaren variera lite från person till person och många personer lider faktiskt av en tandläkarskräck som gör att de struntar i att besöka en tandläkare. En person i Solna kan exempelvis ha varit med om något traumatiskt hos en tandläkare i sin barndom och förknippar därför ett tandläkarbesök med något som gör ont och avstår av den anledningen. Det här är ett vanligare problem än vad man tror; många har minnen av tandläkare som rena sadister och här ska man veta att att tandläkare förr och nu skiljer sig ganska mycket åt. Utrustningen har förbättrats, kundbemötandet har definitivt blivit bättre och också själva behandlingarna har genomgått stora förändringar som leder till mindre smärta än vad som var vanligt förr. Denne person i Solna kan alltså numera besöka en tandläkare utan att vara rädd för att bli skadad eller att det ska göra alltför ont.

Anledning nummer två till varför många väljer att inte årligen besöka en tandläkare stavas pengar – det är helt enkelt en kostsam historia att gå till en tandläkare. Eller? Nja, här finns det faktiskt viss fog för kritiken och visst är svenska tandläkare generellt för dyra om man jämför med övriga europeiska länder. Dock ska man här veta att det blivit billigare och här handlar mycket om privatiseringar som skett inom branschen.

I takt med att fler och fler tandläkare öppnat egna praktiker, exempelvis i Solna, så har också kostnaden sjunkit. Personen vi hade som exempel i Solna kan numera välja bland olika tandläkare i området fram till att han hittar den billigaste. Återigen så gäller inte bara detta i Solna utan över hela Sverige; en tandläkare kan ju välja att driva en egen praktik oavsett i vilken stad han bor, eller hur? Privata tandläkare har alltså gjort att priserna blivit lägre och gjort det möjligt för fler personer att genomföra detta årliga besök.

En tandläkare i Solna hjälper

Det man ska veta är att en tandläkare oavsett om han är verksam i Solna eller någon annanstans i Sverige faktiskt har sitt yrke för att hjälpa människor. Det handlar alltså inte om att tjäna en massa pengar, att plåga folk eller för att skada sin patienter – en tandläkare utövar sitt yrke av ett kall.

Liksom en läkare så handlar det om just detta kall och en tandläkare har ofta detta i sitt blod; det innebär att han vill hjälpa personer i sin omgivning till ett bätte liv och sedan om detta område heter Solna, Östersund eller Kiruna spelar ingen roll. Din tandläkare vill alltid hjälpa dig till en bättre munhälsa och friskare tänder.

1 Apr 2017

Hål i tänderna - en guide.

Här hittar du all information om vad du skall göra när du har hål i tänderna och även vad du bör göra för att undevika angrepp av karies.